Beställ boken
”Poppe i ljus och mörker”
av Gaby Wigardt

Poppe i ljus och mörker

Poppe i ljus och mörker

En biografi om Nils Poppe

Meningen var att Nils Poppe skulle skriva den här boken själv och när han steg av scenen 1993, vid fyllda 85, började han skriva ner sina minnen och senare diktera dem för hustrun Gunilla.

Med detta material till grund har vännen och journalisten Gaby Wigardt fått förtroendet att berätta vidare om denna enastående artist. Det har blivit en varm och initierad skildring av Nils Poppe som yrkesman och privatperson, där de personer som stod honom nära kommer till tals. Dessutom får vi en stor bit svensk revy- och filmhistoria. För i mer än sextio år roade Nils Poppe från scen och filmduk. Han var den tidlöse clownen.

Men som alla stora clowner visade han även tidigt en svart sida. En stark förtvivlan som blev en del av hans drivkraft. Möjligen går roten till det svarta att finna i hans barndom, som enligt honom själv var ”ett fruktansvärt pekoral”. Omedelbart efter födseln lämnades han av sin mor till en så kallad änglamakerska och lärde aldrig känna sina biologiska föräldrar. Han glömde aldrig att han blev övergiven.

Poppe i ljus och mörker ger en bild av den sammansatta personen Nils Poppe: clown, humorist och underhållare – men också mörkt grubblande och svåråtkomlig.

Författaren Gaby Wigardt har i över fyrtio år verkat som nöjesjournalist, huvudsakligen på Svenska Dagbladet, och har även ett förflutet inom den svenska teatervärlden.

Pris: 150kr

Frakt tillkommer med 50kr / beställning.

  Fyll i formuläret för att beställa:

  • Boken kostar 150kr per styck.

  • Porto och emballage tillkommer med 50kr per beställning.

  • Faktura medföljer försändelsen.

  • Betalning via Swish eller bankgiro.

  Rulla till toppen