2012

“Pelikanen” av August Strindberg

Sommaren 2012 var det dags för en dramatisk uppsättning i form av August Strindbergs “Pelikanen” här på Poppegården, med anledning av författarens jubileumsår samma år.

Poppegården 2012 Pelikanen Programbild Ensemble | Foto: Emelie Smeds
Gunilla Poppe, Niclas Strand, Berit Carlberg, Jörgen Duberg och Mia Poppe.

För mig, som alltsedan tonåren varit förälskad i August Strindberg är det en stor glädje att få rå om honom här på min egen gård över sommaren. Jag är också mycket glad över att kunna presentera denna fina ensemble! Välkommen tillbaka till Helsingborg och Domsten Berit Carlberg. Underbart att du tackade JA till rollen! Välkommen också Jörgen Duberg som vågat lämna inomhusmiljön på Helsingborgs Stadsteater för denna lite mera udda spelplats. Och Mia och Niclas. Tack för att ni ville medverka och förvandla ”Pelikanen” till en riktig familjeföreställning. Och kära Anders… utan dig hade jag nog inte vågat det här! Ingrid Hjärne, mångårig vän och medarbetare – tack för ditt stöd i alla sammanhang! Nu stiger vi tillsammans in i Strindbergs absurda, men ändå realistiska värld. Kära publik, vi gläds åt att ni vill följa med oss på denna äventyrliga resa!”


/ GUNILLA POPPE i maj 2012

Pelikanen på Poppegården | Foto: Eric Bleckert

De 22 föreställningarna på den gamla gården i Domsten blev en sådan succé, bland både kritiker och publik, att vi ibland fick ställa ut Gunillas köksstolar på gräsmattan för att alla skulle få plats.

Poppegården Publik | Foto: Eric Bleckert

Klicka här för att se fler bilder

Pelikanen på Poppegården | Foto: Eric Bleckert

Vi som jobbade med produktionen 2012 tackar er alla för en härlig sommar och hoppas på snart återseende igen, här på Poppegården!
Rulla till toppen