Poppegårdens vita skånelänga från 1700-talet, med sina klättrande rosor och Öresund i fonden, var under många år Nils Poppes oas, strax norr om Helsingborg. Här kunde han dra sig tillbaka och vila, men även bjuda in folk från när och fjärran till samkväm i glada vänners lag.

Nu är Nils Poppe sedan flera år bortgången, men hans fru Gunilla håller fortfarande kulturtraditionen i Domsten levande med nya uppsättningar på gården varje sommar.

I samband med föreställning finns det möjlighet att se Nils Poppes arbetsrum.

KONTAKT

SOCIALA MEDIER

2012

August Strindbergs “Pelikanen”

Sommaren 2012 var det dags för en dramatisk uppsättning i form av August Strindbergs “Pelikanen” här på Poppegården, med anledning av författarens jubileumsår samma år.
Poppegården 2012 Pelikanen Programbild Ensemble | Foto: Emelie Smeds
Gunilla Poppe, Niclas Strand, Berit Carlberg, Jörgen Duberg och Mia Poppe.

“För mig, som alltsedan tonåren varit förälskad i August Strindberg är det en stor glädje att få rå om honom här på min egen gård över sommaren. Jag är också mycket glad över att kunna presentera denna fina ensemble! Välkommen tillbaka till Helsingborg och Domsten Berit Carlberg. Underbart att du tackade JA till rollen! Välkommen också Jörgen Duberg som vågat lämna inomhusmiljön på Helsingborgs Stadsteater för denna lite mera udda spelplats. Och Mia och Niclas. Tack för att ni ville medverka och förvandla ”Pelikanen” till en riktig familjeföreställning. Och kära Anders… utan dig hade jag nog inte vågat det här! Ingrid Hjärne, mångårig vän och medarbetare – tack för ditt stöd i alla sammanhang! Nu stiger vi tillsammans in i Strindbergs absurda, men ändå realistiska värld. Kära publik, vi gläds åt att ni vill följa med oss på denna äventyrliga resa!”
/ GUNILLA POPPE i maj 2012

Pelikanen på Poppegården | Foto: Eric Bleckert

De 22 föreställningarna på den gamla gården i Domsten blev en sådan succé, bland både kritiker och publik, att vi ibland fick ställa ut Gunillas köksstolar på gräsmattan för att alla skulle få plats.

Poppegården Publik | Foto: Eric Bleckert

Klicka här för att se fler bilder från vår uppsättning av Pelikanen 2012

“På Poppegården spelar man med energi och kraft, väl värdigt traditionen.”

Lars Ring, Svenska Dagbladet

“Poppegårdens uppsättning av ‘Pelikanen’ är otippat fräsch. Väl värd ett besök.”

Henrik Bergkvist, Skånska Dagbladet

Pelikanen på Poppegården | Foto: Eric Bleckert

Vi som jobbade med produktionen 2012 tackar er alla för en härlig sommar och hoppas på snart återseende igen, här på Poppegården!