Poppegårdens vita skånelänga från 1700-talet, med sina klättrande rosor och Öresund i fonden, var under många år Nils Poppes oas, strax norr om Helsingborg. Här kunde han dra sig tillbaka och vila, men även bjuda in folk från när och fjärran till samkväm i glada vänners lag.

Nu är Nils Poppe sedan flera år bortgången, men hans fru Gunilla håller fortfarande kulturtraditionen i Domsten levande med nya uppsättningar på gården varje sommar.

I samband med föreställning finns det möjlighet att se Nils Poppes arbetsrum.

KONTAKT

Gunilla Poppe
Telefon: 042 - 92 060
E-Post: info@poppegarden.se

SOCIALA MEDIER

Nils Poppe – Gycklaren och Människan

Nils Poppe - Gycklaren och människan

Gunilla och Thomas Poppe ger en föreställning om maken och fadern Nils Poppe. De visar ett bildspel om honom och Gunilla berättar om hans liv och fantastiska karriär. Thomas sjunger även till eget gitarrackompanjemang.

Gunilla Poppe             Thomas Poppe

Hans liv kunde ju i och för sig ha börjat bättre. Som nyfödd blev han bortlämnad till en så kallad ”änglamakerska”. Han skulle nog inte ha överlevt om han inte blivit omhändertagen vid två års ålder av cementarbetare Anders Jönsson och hans fru Amanda. Sedan ordnade sig ju allt till det bästa. Gunilla berättar om filmkarriären; Bom-filmerna, arbetet med Ingmar Bergman om den fantastiska succén “Lorden från gränden”, samt åren på Fredriksdalsteatern. Men också om åren med motgångar, när ingen ville titta på Poppe längre. Thomas framför bland annat några egna kompositioner, men även oförglömliga Chaplinmelodier.

Foto: Mikael Bohlin

Programmet kostar 3000 kr
+ resa 18,50kr/mil på faktura.

Om intresse finns kontakta Gunilla på mejl:

info@poppegarden.se

eller på telefon:

042 / 92060

Ladda ner ett informationsblad om föreställningen
Ladda ner en bild på Nils Poppe