Poppegårdens vita skånelänga från 1700-talet, med sina klättrande rosor och Öresund i fonden, var under många år Nils Poppes oas, strax norr om Helsingborg. Här kunde han dra sig tillbaka och vila, men även bjuda in folk från när och fjärran till samkväm i glada vänners lag.

Nu är Nils Poppe sedan flera år bortgången, men hans fru Gunilla håller fortfarande kulturtraditionen i Domsten levande med nya uppsättningar på gården varje sommar.

I samband med föreställning finns det möjlighet att se Nils Poppes arbetsrum.

KONTAKT

Gunilla Poppe
Telefon: 042 - 92 060
E-Post: info@poppegarden.se

SOCIALA MEDIER

2013

Vilhelm Mobergs “Marknadsafton”

Sommaren 2013 hade vi glädjen att sätta upp klassikern “Marknadsafton” av Vilhelm Moberg, med Mikael Ahlberg, Catherine Jeppson, Bo G. Andersson och Gunilla Poppe i rollerna. Föreställningen spelades under hela juli månad (och lite till) här på vår vackra gård i Domsten.
poppegarden-2013-marknadsafton-affisch

“Marknadsafton” skrevs som ett beställningsarbete för Riksteatern 1929. Det dröjde ända till 1940 innan denna burleskt roliga pjäs uppfördes professionellt av Dramatikerstudion i Stockholm och på Riksteatern. Sedan dess har pjäsen spelats flitigt, till och med på Dramaten 1988 med Börje Ahlstedt och Solveig Ternström som Magni och Lovisa. Den har också filmats ett antal gånger och visats som TV-teater, till exempel 1982 med Mona Malm och Jan-Olof Strandberg. Även på senare tid har pjäsen om den småländske bonden Magni, som vill åka till Marknaden för att köpa ringar åt sig och Teresia i Hultet men kommer av sig på grund av hushållerskan Lovisas intriger, spelats flitigt. Det känns roligt att kunna presentera Vilhelm Moberg, ännu en av svensk litteraturs giganter, här på Poppegården. Denna gård ligger visserligen inte i Småland men livet i byarna i början av förra seklet var sig nog ganska likt på många håll. Som någon har sagt: “Inför vår Herre är vi alla smålänningar.”

/ GUNILLA POPPE i maj 2013

poppegarden-2013-marknadsafton-bilder

Gensvaret från publiken och recensenterna var översvallande och vi slog publikrekord denna underbara sommar, när även vädrets makter var mycket generösa mot oss!

poppegarden-2013-marknadsafton-linje

poppegarden-2013-marknadsafton-recension-hd

“En ljummen julikväll i Domsten och ett underfundigt folklustspel i det fria
– vad kan vara bättre?”

Sören Sommelius, Helsingborgs Dagblad

poppegarden-2013-marknadsafton-recension-skanskan

‟En somrigare sommarteateruppsättning än
‘Marknadsafton’ på Poppegården i det
bullerbyidylliska Domsten är svår att föreställa sig.

Henrik Bergkvist, Skånska Dagbladet

poppegarden-2013-marknadsafton-linje

Vi som jobbade med “Marknadsafton” sommaren 2013 tackar er alla så hjärtligt för att ni gjorde detta till den bästa sommaren hittills, här på Poppegården!